Alla inlägg den 3 mars 2010

Av Weea - 3 mars 2010 20:00

Ja då har man gjort en lektion till då :) Idag tog jag lektion tillsammans med Angela och vi hade markarbete. Det var väldigt blåsigt ute och det syndes på Smira att hon blev lite okoncentrerad på mig. Jag longerade henne först eftersom det var ett tag sen jag red henne nu. Hon sprang av sig i ganska mkt  galopp, rusningar, spark och hopp :) Ska bli intressant att hoppa upp på henne :/


Hon var trippig från början, som hon brukar vara, och hon hade mkt att hålla koll på, huset på sidan om paddocken var som vanligt likt ett spökhus och sen var det ju vinden och två barn som lekte intill och så skulle hon ju lyssna på mig med samtidigt, hur ska det gå??!!?

Hon gjorde lite protester mest hela tiden under lektionen med att vägra gå framåt, fick övertala henne. Det kom lite små hopp men inget större.



1.a övningen

  

Här skulle jag komma fram i trav i vä varv, då jag svängt in mot bommarna skulle jag ta några skritt steg och sen trava över bommarna. Hon trilskades lite med mig men sen gick det bra.

I hö varv så skulle jag trava över bommarna och stanna av till skritt efter de och sen komma fram i trav igen. Här var det svårt att få henne ner till skritt direkt efter bommarna men vi fick till det till slut :)


2.a övningen

  

I vä varv så skulle jag komma fram i trav och innan hörnet med X så skulle jag sakta av till skritt, vända in snett mot bommarna och flytta henne för ytterskänkelnoch sen komma fram i trav över bommarna. Nu började Smira protestera igen, slängde runt med huvudet och ville inte alls gä framåt i hörnet eller vid bommarna. Precis som att det blir alldeles för mkt nytt för henne, det tog några varv och sen behövde jag knappt nudda henne med skänklarna *L*


I hö varv så blev det tvärtom. Jag skulle komma fram i trav och direkt efter bommarna sakta av till skritt och börja flytta henne ut mot spåret med innerskänkeln. Så nu var det viktigt att jag fick ner henne på en gång så att jag han flytta henne innan hörnet eftersom övningen görs på liten del av paddocken. I det här varvet så blev hon rädd  i sitt vanliga hörn där hon för det mesta ser spöken, så det blev lite tvära vändningar där då hon försökte springa ifrån hörnet. Jag fick rida om där några gånger tills hon lugnade sig och lyssnade på mig igen och la in lite avsaktningar och igångsättningar så att hon skulle koncentrera sig på mig igen.


3.e övningen

  

I vä varv så skulle vi komma fram i trav och trava över bommarna, direkt efter stakta av till skritt och flytta ut henne för innerskänkeln och sen komma fram i trav igen. På andra sidan så skulle vi trav en jämn volt och över bommen. (Ja eller hur, den blev ju allt annat än rund den volten *L*) I det här varvet så skötte sig Smira hyfsat men lite tevkan till att ta travet innan bommarna men det gick till slut det med. Sen blev hon lite rädd för ena barnet som var med och lekte bland pallar och bommar så hon rusade iväg med mig då vi var på volten, jag stannade i luften och hon vek undan rättare sagt, men jag fick tag på mannen och lyckades kravla mig kvar, phu... Sen släppte hon inte barnet med blicken på några varav *skratt*


I hö varv så skulle jag komma fram i trav och innan hörnet med X stanna av till skritt, svänga in mot bommarna och skänkelvikning för ytterskänkel och sen komma fram i trav över bommarna, sen vid andra sidan lägga in en volt över bommen som skulle vara liksidig på varje sida om bommen.  Hon tjorvade rejält också i hörnet innan skänkelvikningen, började slänga med huvudet m.m och jag kände att även jag var trött och lite ofokuserad. Min balans i sadeln idag var som en gunghäst, fram och tillbaka for jag och mitt tålamod med henne var inte på topp idag, jag kom på mig själv att jag morrade åt henne några gånger. Smira var rejält svettig och skummig i munnen efter lektionen och hon frustade ur sig ordentligt medans vi varvade ner, så hon hade haft det lika jobbigt som jag om inte jobbigare.


Nä bara till att ladda tills nästa gång med ny positiv energi :) för nu ska vi ta en paus och åka till Hassela och ha mysigt över helgen :)



Ovido - Quiz & Flashcards