Alla inlägg den 30 april 2010

Av Weea - 30 april 2010 14:59

Idag så hade Angela lånat med sig en hästfinka så jag passade på att testa Smira lite. Hon har ju inte stått i en sån sen hon kom hit till mig. Det är ju två år till sommaren.


Jag laddade en 2 l påse full med morots bitar för att göra det hela till nått väldigt trevligt :)


Då jag kom ner så ville Smira inte alls komma fram till den övre delen av hagen, jag antar att det var för att Angela hade parkerat om släpet till en planare del av gården och så hade ju jag med mig en barnvagn med nått som lätt däri :) Farligt värre tydligen. Men hon kom till slut.


Hon nosade skeptiskt på både barnvagnen och släpet och stod lite på nålar.  Vi siktade in oss på att gå in i släpet men jag lät henne bara ställa sig på med framhovarna först ( jag har ingen anning om hur man tränar en häst för att gå in i släpet heller) och backade av henne, gick en cirkel så att vi kom rakt på ingången igen och gick lite längre upp, fick stå och locka lite på henne och oj så lång man kunde bli, synd att jag inte hade kameran med. Men vi stod en liten stund och hon gick på lite mer med båda framhovarna, fick en morot och så backade vi av :) tog en till sväng och gick emot igen. Nu gick hon upp med båda framhovarna på en gång så jag gick lite längre in och hon kom tillslut med de bakre hovarna oxå, men hon var lite spänd och naturligtvis så var det nått som skrämde henne lite så hon valsade åt sidan och av, men Angela stod bredvid och fick flytta henne lite åt sidan så att hon stod rakt och jag lockade in henne igen :) I det stora hela så gick det bra. Jag tog aldrig in henne helt men halv vägs in var hon. Hon fick inte backa av själv utan fick backa då jag bad henne, så jag tror inte att jag skrämde henne så mkt iaf ;)


Vet som sagt inte om det blev rätt eller fel utan jag gjorde lite på känn.


Om nån har nått tips på hur man lär sin häst att gå på släpet fint och bra så kom gärna med nått. Jag är nog lite rädd för att ta in henne helt då jag inte gjort detta förr, rädd att hon ska få panik och börja sparka el stegra sig...


Fast det kanske inte spelar nån roll om jag tränade henne på detta denna gång för tyvärr så kan jag inte göra nått mer denna gång för släpet ska hem, så det kanske blev  + - 0  denna gång?!!? Vet ju inte vad de kommer ihåg. Nästa gång jag har möjlighet så har hon väl glömt allt... Vet inte riktigt hur man ska göra då man inte har nått eget att träna med. Det skulle ju vara kul att kunna ta henne med ibland på nått skoj runt omkring här.


Trevlig valborg alla!

Ovido - Quiz & Flashcards