Alla inlägg den 22 april 2010

Av Weea - 22 april 2010 16:23

Idag så pysslade jag om Smira lite då jag inte kan göra så mkt mer ännu. Men det är ju väldigt blött i paddocken oxå så rider vi där nu så förstör vi den för hela sommaren.

Men snart ska jag väl kunna rida igen :) Det har ju gått en månad nu...


Ja det var ju inte en ren häst som jag kom ner till, baksidan av att ha lösdrift. Hon var full i lera och spån från sin bädd :) jätteskitig var hon


  

Men efter lite borstning såg hon ju bara skitig ut ;)

  

Nå bättre blir det inte då man står ute dygnet runt och inte kan duscha av sig.

Men till sommaren, då blir det till att duscha :D


Efter lite ompyssling så gick vi en sväng på byvägen. Det är nått som vi sällan gör, att jag leder henne i grimman på byvägen, allt blir tydligen så annorlunda då. Hon är mer skvätten då, är det så det är? Är det skillnad att leda henne med grimman än att sitta på ryggen och rida? Visst är hon skvätten då man rider henne också men hon dansar inte runt som hon kan göra ibland då jag leder henne. Idag blev hon lite skvätten för det kom en bil och det dundrade till precis då den for förbi så hon började dansa runt, så efter det så var hon på helspänn. Vi gick lite fram och tillbaka på det stället så att hon lugnade ner sig. Liten larvpotta som jag har till häst ;)


Efter våran promenad så blev det till att ta i tu med den mindre roliga, skotta dynga... Lite väl mkt nu som har tinat fram efter vinter, ändå har man ju försökt att hålla efter. Skottade även upp lite överblivet hö/halm och la längre ner i hagen där det är lite mer blött och lerigt, tänkte att det kanske skulle bli lite mindre halt och lerigt där av det.

I höstas så fick vi hem ett stort lass med sand och la längst fram i hagen och det blev superbra, för innan det så var det värsta lervällingen.


Nä nu är det bara att hoppas på lite mer varma dagar och kalla nätterså att man kan rida i paddocken igen och ta lektioner.



Ovido - Quiz & Flashcards