Alla inlägg under september 2008

Av Weea - 13 september 2008 15:30

 

              LEKTION!

 

Då var det dax för lektion igen. Smira ville inte direkt komma fram till mig då jag hämtade henne i hagen, fick säkert stå och vänta i tio minuter innan hon var beredd på att stå kvar så att jag fick ta henne. Positiva med det var ju att hon var uppvärmd och klar.

 

Min Lärare tyckte att idag så ska vi gå ett steg längre i utb av Smira och mig, vi ska korta upp tyglarna rejält (2dm) :/ för nu är hon vann tyglarna. (Vi får väl se) Jag ska även sluta att "åka" häst, nu ska jag rida...

Jag ska lägga lite mer "krav" på henne då jag rider. Jag fick börja med att hitta den rätta farten i travet, hon är som vanl lite pigg och vill gärna trava på i sin takt, lite snabbare än vad jag vill. Men tillslut så lugnade hon ner sig.

 

Vi började med en övning i skritt där jag lägger in en stor volt på kortsidan med ledande tygeltag och en mjuk skänkel och sedan även i trav. Hon lyssnade bra.

 

Sen gjorde vi en annan övning där jag red i serpentiner, 4 bågar med tydligt ledande tygeltag och mjuk skänkel. Hon är väldigt känslig för skänkeln och jag hoppas att hon förblir känslig så att hon inte blir tungriden i framtiden.

 

Den tredje övningen är att vi börja i skritt att rida på fyrkanten och i mitten av långsidan så ska jag svänga rakt igenom och byta varv. Även här blir det rejält ledande tygeltag ocg mjuka skänklar intill, hon lyssnade jättebra. Sen gjorde vi även den i trav och hon ville gärna öka travet då ytterskänkeln kom.

 

Allt gick jättebra, så kul. Det känns i hela kroppen då allt går bra, att man har lyckats. Men oj så mkt det är kvar att lära sig.

 

Pernilla tyckte även att vi ska börja att träna galoppen då jag longerar henne så att vi kan börja med den från ryggen innan vintern kommer. Oj oj oj nu blir jag rädd... Måste jag lära henne det... Ne nu ska jag ta ett långt varmt skönt bad.

 

Hej så länge.

 

 

Av Weea - 12 september 2008 18:33

Idag tog vi med Nero och Smira till vinterhagen och gjorde i ordning dom där. Nero är ju van att vara där eftersom det är där Angela bor. Smira däremot har ju aldrig riktigt varit in på den gården eftersom vi inte har behövt det ännu. Hon tyckte att allt var riktigt farligt där och var på helspänn. Det är ju mycket saker där eftersom Angela har två barn som har grejor överallt. Allt är farligt enl Smira, även en lite leksaks skottkärra kan vara livsfarlig då barnen går omkring med den *L* Men det gick bra.


Väl inne i paddocken så klev jag upp på henne själv igen *L* och hon stod stilla. Vilken duktig häst jag har. Jag började med att skritta henne i båda varven för att känna att jag hade kontakt med henne och sen gjorde jag lika i travet. Hon var som vanligt pigg och framåt, ännu piggare än vanligt då Nero är med *L*


Jag travade även över lite bommar som hon inte helt villigt ville över men med lite övertalning så travade hon över.


Efter ett tag så bytte vi häst för jag ville hoppa lite med Nero. Angela kännde lite på Smira i skritten eftersom hon inte har ridit henne så mycket ännu.

Nero var lite seg i travet först eftersom Angela hade ridit genom honom ganska rejält. Men i galoppen hittade han nya krafter och vi hoppade flera gånger. Det är så kul. Det ska bli så kul då jag kan börja hoppa med Smira.

Av Weea - 8 september 2008 17:49

Ännu en dag i paddocken...


Jag och Angela var ute tillsammans ikväll med. Alla gånger som jag suttit upp på min kära Smira har jag alltid bett någon att hålla i henne så att hon skulle stå stilla. Men idag han Angela upp först på ryggen så jag taänkte " va f.n kan hända då" det vårsta är väl att jag åker av. Jag har använt pall på henne hela tiden för min tecknink har försvunnit med åren :o

Det tog ett tag innan Smira väl ville stå stilla och lagomt ifrån pallen, men jag lyckades *L* Det kändes bra för självförtroendet...


Hon är då lika pigg som vanl även denna kväll, hon är framåt. Det jag måste träna på nu är att få ner henne i lugn trav.

Av Weea - 5 september 2008 18:30

Idag blev det longering igen. Vi gjorde ungefär som sist och det gick bra. Angela tömkörde Nero runt omkring oss men det gick bra iaf, Smira lyssnade på mig.

Ovido - Quiz & Flashcards