Alla inlägg den 18 februari 2010

Av Weea - 18 februari 2010 20:10

Jaha då har det varit lektion igen. Jag har varit nervös större delen av dagen innan lektionen blev av. Angela och Nero hade tiden före mig och Smira brukar ju tycka att det är jobbigt då Nero går ifrån henne. Jag longerade henne innan lektionen iaf så att det värsta av energin skulle rinna ur henne då men hon var relativt lugn. Visst rusade hon på i flera varv innan hon ville lyssna men det var ju inga kickar och hopp under tiden utan alla hovar där de skulle va. Nero gick och hon brydde sig inte specielt mkt i det, så vad är det för problem...

Då jag hoppade upp så blev det fart på henne så jag fick börja med att göra små skarpa svängar med skänkel hit och dit så att hon skulle börja lyssna på mig. Så småningom så smög jag ut henne på volten. Fick göra lite halter så att jag kände att hon var med mig och det var hon för hon gjorde tvärstopp så man nästan flög framåt, magmusklerna vart är dom???

Sen fick vi komma fram i trav och då började hon, ville inte alls gå framåt, började slänga med huvudet, släpp lite på tygeln och tänk framåt och så gick hon på skapligt framåt men volten var den rund, neeee. Hon tyckte det var jobbigt att gå rätt ställd på volten och att dessutom göra det i trav, så för att få henne att gå på framåt så flyttade vi ut på en liten fyrkant där jag rundade hörnen i stället. Där fick jag jobba med tempot, hon ville gärna rusa på i travet i stället för att jobba i travet så mkt tempoväxling blev det. I hörnen på den lilla fyrkanten så ville hon gärna fortsätta följa den stora fyrkanten så där fick jag ändra taktiken med att öka travet ordentligt och samtidigt flytta henne med skänkel mot det spåret som jag ville rida på. Om jag förstod det rätt så var det själva ökningen i travet samtidigt som att jag flyttade henne gjorde så att hon kom lite i obalans och blev tvungen att följa med i den riktningen som min kropp ville styra henne mot, sen fick jag samla upp henne igen. Detta fick jag göra  några gånger mot båda varven för att sedan kunna locka med henne in mot en stor volt.


Jag måste bli lite tuffare och ställa krav på henne, visa att det inte är hon som bestämmer vart vi ska och i vilken hastighet. Jag är glad i dag att jag hade remen runt hennes hals så att jag kunde få ett extra stöd ifrån den, det blev lite skutt här och där då hon inte ville vara med. Jag har alltid trott att hon är en pigg och framåt pålle, och det är hon, men då hon måste jobba så är hon lite tvärtom. Hon är nog lite bekväm av sig, men det ska vi bli två om. (hon är väl lik sin matte)


Men det är lite roligt oxå att man får slita lite, lite utmaning, men jag kan tänka mig att man blir bra less om man alltid får slita med samma problem. Så det gäller att jag förstår hur jag ska göra och sätta det i praktik, hitta känslan... Känner mig nöjd över dagens lektion iaf, jag satt ju kvar :) För det andra är ju inga problem att göra då man har en som står och säger vad man gör rätt och fel ;)

Ovido - Quiz & Flashcards