Alla inlägg den 11 februari 2010

Av Weea - 11 februari 2010 18:00

Idag så tog jag och Angela lektion tillsammans. Det var ju ett tag sen *L* Pernilla skulle lägga upp en lektion med markarbete som vi kunde ha tillsammans. Vi skulle få bli lite test personer nu för hennes nya övning, ja det passar ju mig och Smira då vi är både här och där i paddocken men inte där vi ska vara... Det var iaf tre olika övningar och för att jag ska kunna förklara någorlunda så ritade jag upp lite i paint, jättetjusigt ritat :)



1.a övningen.

Vi fick börja med att rida i en åtta över bommarna, det var ganska små volter då övningen skulle göras på kortsidan... Här skulle jag hitta vägen och ställa henne rätt. Direkt efter bommarna skulle jag sakta av till skritt samtidigt som jag flyttar henne utåt så att hon behåller formen och även behålla då jag sätter igång henne i trav efter några steg. Sen fick jag göra övningen helt i trav.

Jag och Smira fick pusta lite innan nästa övning och Angela och Nero fick fortsätta att göra den i galoppen oxå.


  

2.a övningen.

I den här övningen så blev det mkt tvära vändnigar. Det var den här som vår tränare skulle testa på oss. Jag hade lite problem med Smira att hon inte alls ville gå framåt i traven, ville inte alls vara med. det skulle ha varit till hjälp att haft en piska och peta på henne med fram på bogen men men det hade jag ju inte så det var bara att vara tjurigare, men för att det inte ska bli ett problem senare så bör jag ha en piska med att ta till som extra hjälp då hon tjorvar.

Vi skulle göra övningen i trav och efter sista volten så skulle jag göra skänkelvikning ut mot 4-kant spåret igen, först i skritt och sen även det i trav. Detta var en super jobbig övning för oss, mkt svängar och mkt att hålla reda på, hålla händerna där, fötterna där, hålla emot där, släppa efter där, trycka på där m.m, men väldigt nyttig övning.  Det var svårt i mittenpartiet att få in henne mellan bommarna men vi fick till några bra vändor i båda varven. Rolig var den iallafall då det var lite utmaning. Den kommer vi att göra igen :)


  

3.e övningen.

Den här skulle vi oxå göra i trav. Smira travade på lite mer i denna övning behövde inte kämpa allt för mkt med henne.

Lite skarpa svängar att ta sig genom och försöka hålla rätt hastighet i travet.


Hela lektionen var sjukt jobbig men super kul, som vanl, finns väl aldrig någon tråkig lektion...

Det var intensiva 45 minutrar och båda fotlederna blev bortdomnad p.g.a att jag har dåligt stöd i dom. Måste träna upp dom lite, frågan är hur bara. Har hört att man ska blunda och stå på ett ben och försöka hålla balansen.


Smira skötte sig bra i det stora hela förutom att hon inte ville gå på i traven men det gjorde hon ju efter lite övertalning, eller ganska mkt övertalning...


Kom ihåg att ta med piskan nästa gång...


  

Ovido - Quiz & Flashcards